NÉMET NYELVŰ SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK MISKOLCON

NÉMET NYELVŰ SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK MISKOLCON

a

DEUTSCHE BÜHNE UNGARN ELŐADÁSÁBAN


**************************************************************************

2014. november 16. (vasárnap) Miskolcon,
a Művészetek Házában tart előadást a
Szekszárdi Német Színház

15 óra:  Heinrich Hoffmann: Kócpeti című gyermekdarab

19 óra:  Enrique Keil: Beatles a fedélzeten című színdarab

Kivetítőn az események magyar nyelven olvashatók.

A jegyeket a jegypéztárban lehet megvásárolni:
Kócos Peti:  500,-Ft/db
Beatles a fedélzeten: 1000,-Ft/db

Szervező: A Miskolci Német Nemzetiségi Önkormányzat


KÓCPETI:

Hoffman tíz történetet írt, a címadó Struwwelpetert talán Kócpeti-nek fordíthatnánk. Ő egy emblematikus figura, aki nem hagyván a körmét vágni, és nem engedvén a haját megfésülni, borzasztó és megbotránkoztató példaként áll az olvasó elé, kócosan, méteres körmökkel, mindjárt a könyv elején, – mintegy jelezve, hogy az elkövetkezőkben bemutatandó példák hasonlóan megbotránkoztatóak és borzasztóak lesznek. Mert azok. A fiú, aki mindig hintázik az asztalnál, magára fogja borítani azt, és az, aki mindenkit megver, egyszer találkozik egy erősebbel, é 9s akkor koppan. Mindegyik történet hősei saját tetteik következményeképpen érnek csúfos véget, és az olvasó, okulva a látottakból, mehet tovább a józan ész útján.
Az előadást élő zenével, modern dallamokkal és technikai trükkökkel (fekete színház, UV-lámpa, Kínai doboz /illuzionista kellékek) kivitelezik. Csernák Zoltán Samu darabhoz írt zenei művei hangulatukban és stílusukban a tíz kis epizóddal együtt variálódnak. Lesz köztük többek közt keringő, zongoraszonáta és modern rock&roll is.


BEATLES A FEDÉLZETEN:

Kérem csatolják be biztonsági öveiket és kapcsolják ki mobiltelefonjaikat! Babette, Jeannette és Raclette, a szétesőben lévő Jet-Baguette légitársaság három légikisasszonya elkíséri Önöket a Budapestről Párizsba tartó útjukra. De vigyázat! Ezen az úton minden balul üt ki, ami csak kiüthet. A pilóta némi alkoholtól ütötte ki kissé magát, a másodpilóta viszont teljesen, ugyanis holtan fekszik a poggyásztartóban. A felszolgálandó szendvicsek elfogytak, a repülőgép ócska, az egyik hajtómű meghibásodik és a Bodeni- tóra tervezett kényszerleszállás szó szerint v7ízbe fullad. Ámde semmi pánik! A bátor légikísérők kézben tartják az eseményeket és minden problémára a hozzá illő Beatles dallal reagálnak. Babette, Jeanette és Raclette humoros párbeszédei és szórakoztató táncbetétei a katasztrófaútból mennyei szórakozást varázsolnak.


Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!

Joomla Templates - by Joomlage.com